Hoe het idee voor een landelijk Red Hat Society koor geboren werd

Het is  allemaal ontstaan toen ik de dames van de Rode Hoeden aan Zee ontmoette in Schouwburg de Kampanje in Den Helder tijdens een bezoek aan een concert van de zanger *John Wright.

Zij waren daar met een grote groep naar toe gekomen en ik was daar als agent van John.

De groep “rode vrouwen” was bij mij al aangekondigd, maar ik had geen idee wat ik me hier bij voor moest stellen.

Toen kende ik het bestaan van de Red Hat Society nog niet en eerlijk gezegd dacht ik dat het wat met politiek te maken had.

 

Toen de dames eenmaal binnen waren en de vrolijkheid van de groep afspatte, voelde ik in de pauze de drang om eens te vragen waar deze groep voor stond.

In geuren en kleuren werd mij de doelstelling van de Red Hat Society uitgelegd en dus hoorde ik ook dat men steeds leuke activiteiten met elkaar onderneemt.

 

Omdat het me geweldig leek met zo’n leuke vrolijke groep vrouwen te werken, vertelde ik hen direct dat ik koorworkshops geef, waarna een miniconcert plaats vindt. Daar vond ik ze nu echt types voor, zei ik.

En …. inderdaad, de workshop volgde niet veel later en die dag was werkelijk één groot feest met aan het einde een spetterende presentatie voor genodigden in Grand Café De Keizerskroon in Den Helder.

 

Iedereen was na afloop wild enthousiast en ik niet minder.

Het contact met *De Rode Hoeden aan Zee bleef ik onderhouden, we zongen tijdens *Grenzeloos 2008 en verder planden ik nog meer workshops bij andere chapters van de Red Hat Society.

 
Steeds weer stond ik verbaasd over de goede ontspannen sfeer tussen zoveel vrouwen, het enthousiasme om te zingen en het resultaat dat ze aan het einde van zo’n dag  ten toon spreidden.

Een dag zingen met Red Hatters bleek iedere keer weer een dag puur genieten!

 

In de eerste plaats inspireerde het contact met De Rode Hoeden aan Zee mijn partner Els tot het opzetten van een eigen chapter "Rode Hoeden Zoetermeer". Dit chapter is al geregistreerd in Amerika en gaat officieel 10 januari 2009 van start.

In de tweede plaats was ik zo onder de indruk van de vrolijkheid en de gemotiveerdheid van de dames tijdens het zingen, dat ik me daar graag vaak door zou willen laten omringen.

Op de conventie in Den Helder zette deze “kriebel” zich pas echt om in realiteit.

Wat was het  onwijs gaaf om met zoveel Rode Hoeden bij elkaar te zijn.

 

Mijn uitdaging was daar: ik zou een Landelijk Red Hat Society koor op gaan starten.

En degene die mij een beetje kennen, weten dat ik daar dan geen gras over laat groeien.

Nog geen 3 weken later is dit unieke koor al een feit.

 

Het is gewoon overweldigend hoeveel reacties ik tot op de dag van vandaag nog krijg.

Ik ben er helemaal ondersteboven van en kijk heel erg uit naar zaterdag 24 januari 2009 wanneer we onze feestelijke start gaan maken.

Dan zullen de eerste klanken van het Landelijke Red Hat Society koor  klinken

 

Voor die tijd is er nog wel wat werk voor de boeg, maar daar zet ik met veel enthousiasme mijn schouders onder.